Skip to main content

Primele 4 rapoarte ale proiectului EPBD.wise analizând nevoile de politici publice şi bunele practici

Cele  4 rapoarte se concentrează pe cinci subiecte cheie în șase țări. Subiectele analizate sunt planurile naționale de renovare a clădirilor, clădirile cu emisii zero, certificatele de performanță energetică, pașapoartele de renovare și standardele minime de performanță energetică.

Fiecare raport oferă o evaluare generală amplă a nevoilor politicilor pe fiecare subiect și identifică detaliile esențiale și punctele cheie cărora va trebui să li se acorde o atenție specială pentru fiecare țară.

Pe parcursul a trei ani de implementare, partenerii de proiect vor lucra cu autoritățile publice din șase țări europene (Bulgaria, Grecia, Ungaria, Polonia, România și Ucraina) pentru a oferi sprijin pentru o implementare eficientă a EPBD. Scopul general al proiectului este de a oferi instrumentele necesare pentru dezvoltarea, implementarea și evaluarea prevederilor cheie ale EPBD pentru a se asigura că, clădirile din întreaga Europă se aliniază la obiectivele climatice ale UE. Începând cu cartografierea nevoilor de politici și a bunelor practici în cele șase țări vizate, EPBD.wise îşi propune să construiască modele replicabile pentru a sprijini implementarea pe scară largă a politicilor de eficienţă energetică în clădiri, în întreaga Europă.

România este reprezentată în cadrul proiectului de către Asociaţia ROENEF.

Rapoartele pot fi accesate aici:

EPBD.wise_Deliverable-2.1_NBRP_Final

EPBD.wise_Deliverable-3.1_MEPS_policy-needs_Final-1 EPBD.wise_Deliverable-4.1_RPs_Final

EPBD.wise_Deliverable-5.1_EPCs_Final