Skip to main content

Timişoara, ultima oprire din traseul național al Caravanei Eficienţei Energetice

Caravana Eficienței Energetice, proiect care promovează soluțiile de eficiență energetică pentru clădiri, organizat de ROENEF și ING Bank România, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, a ajuns la Timișoara, cea de-a șasea și ultima oprire din circuitul național. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 10-11 octombrie, în Piața Victoriei, și marchează încheierea unei serii de șase evenimente care au avut loc în orașe mari din România.

Atracția principală a Caravanei ROENEF  a fost casa demonstrativă nZEB, unde vizitatorii au putea explora cele mai moderne soluții de eficiență energetică pentru clădiri, toate conform standardelor nZEB. Publicul, format din specialiști și persoane interesate de acest subiect, au avut oportunitatea de a participa la seminare și prezentări interactive, care au prezentat tehnologii avansate și bune practici în optimizarea consumului energetic al clădirilor.

„Încheiem cu bucurie acest traseu la Timișoara, un oraș care a demonstrat mereu deschidere către inovație. Prin intermediul Caravanei ROENEF, am dorit să aducem în atenția publicului soluții eficiente din punct de vedere energetic, care contribuie nu doar la reducerea costurilor, ci și a impactului asupra mediului. De asemenea, am prezentat oportunități de finanțare menite să faciliteze accesul la aceste tehnologii pentru toți cei interesați să le implementeze.” a declarat Mihai Moia, director executiv ROENEF.

Caravana ROENEF este un proiect susținut de parteneri importanți precum ING Bank România – sponsorul principal, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al Guvernului României și companiile: Alukonigstahl, Aluprof România, Daikin, Danfoss, Knauf Insulation, Peri România, Rockwool, Saint-Gobain, Schneider Electric, Signify, Somfy, Ursa România, Velux și Fibran – care au pus la dispoziție soluții și echipamente de înaltă eficiență energetică integrate în casa demonstrativă nZEB.

Caravana – proiect organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, se bucură și de sprijinul unor parteneri instituționali precum Glulam, Equitone, Energypro Dezvoltare, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Vată Minerală din România, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania, Asociația Municipiilor din România, DP World Logistics și Dako.